Therapeutische kinderyoga Roosendaal

Therapeutische kinderyoga is geschikt voor alle kinderen die tijdelijk uit balans zijn en die meer aandacht en begeleiding nodig hebben dan in een groepsles kan worden geboden.
De Therapeutische kinderyogalessen worden speciaal voor het kind vormgegeven. Afgestemd op de individuele behoefte, de ontwikkeling en de vraag van het kind. Binnen de lessen wordt er spelenderwijs gewerkt naar aanleiding van een hulpvraag. Er wordt aangesloten op de belevingswereld van het kind, waardoor het zijn/haar eigen ruimte en grenzen leert ontdekken en respecteren op positieve en speelse wijze. Er wordt gekeken naar de mogelijkheden in plaats van beperkingen van het kind, waardoor hij/zij wordt geholpen de weg te ontdekken naar kracht, vertrouwen en ontspanning. Dit werkt positief uit op o.a. het gevoel van eigenwaarde en fysieke en mentale flexibiliteit, als ook in het omgaan met de betreffende klacht of gedrag. De begeleiding is holistisch. Dit betekent dat er vanuit lichaam, geest en emotie gewerkt wordt.Therapeutische Kinderyoga kan o.a. geschikt zijn in het geval van:Kinderen wordt geleerd hoe zij zich kunnen ontspannen en bij zichzelf kunnen komen. Het geeft hen de gelegenheid om de dagelijkse drukte en alle indrukken even los te laten en weer beter in contact te komen met hun lichaam en met zichzelf. Naast lichaamshoudingen, ademhalingsoefeningen en ontspanningstechnieken komen in de therapeutische kinderyoga ook beweging op muziek, spel, visualisatie, (helende) verhalen en creatieve verwerkingsopdrachten aan bod.
Wilt u hier graag meer informatie over of een afspraak inplannen? Dan kunt u het beste contact opnemen met Maria, via: maria@kidsencoach.com. Telefoonnummer: 06- 534 901 95.

© Kids & Coach | Klachtenregeling en Clientenraad