Opleiding Pedagogisch Coach

Werk jij met kinderen in de opvang of heb jij een begeleidende rol vanuit pedagogische oogpunt binnen een werksfeer? Je kunt bijvoorbeeld denken aan het begeleiden van een teamleerkrachten op een basis- en/of middelbare school. Jij kunt als pedagogisch coach in zo'n situatie de teamleden helpen inzicht te geven hoe zij vanuit de behoeften van het kind bekeken hun vak kunnen beoefenen. 


De opleiding 


De opleiding Pedagogisch coach leidt je op tot een vakbekwame en erkende coach waarmee je de functie pedagogisch coach kunt bekleden. De opleiding biedt jou ondersteuning in het verbeteren van de kwaliteit op de werkvloer. Jij kunt jouw team ondersteunen in het beter begeleiden van kinderen. Je werkt niet met kinderen, maar vóór kinderen. Er speelt bijvoorbeeld bepaalde problematiek op de werkvloer waarin jij oplossend vermogen kunt bieden aan het team. Je kunt verschillende lagen op de werkvloer ondersteunen neemt de leerkracht als voorbeeld. Zij kunnen met jouw help de technieken toepassen in de lessen, maar ook in gesprekken met ouders. 


Leren 


Dus werk jij binnen een team professionals of met mensen die met kinderen werken? Ben jij opzoek naar het verbeteren van pedagogische vaardigheden, ontwikkeling van het kind, opvoeden van het kind en naar interactie vaardigheden van de professional met het kind? Dan biedt deze opleiding zeker een verdieping in een zo'n best mogelijke dienstverlening aan kind en ouders. Door deze opleiding leer je het pedagogisch handelen en opvoedings- en coachingstechnieken toe te passen. Je leert het beheersen van verschillende gesprekstechnieken, leerstijlen herkennen en erkennen, ontwikkelingsgerichte feedback geven, een vertrouwensband opbouwen, uit een oordeel blijven, knelpunten kennis en vaardigheden van medewerkers te signaleren. Daarnaast leer je een veilige leer en werkomgeving te creëren en de kwaliteiten van medewerkers in te zetten. 

De kosten van de opleiding zijn €995,- dit is inclusief:


Duur4 maanden
Contactdagen8 dagdelen
StudiebelastingGemiddeld 6-8 uur per week
Erkenning/accreditatieCAO tafel kinderopvang 
GroepsgrootteMaximaal 15 cursisten
KenmerkenKlassikaal en digitaal
OpleidingsniveauHBO
VooropleidingNiveau 4 pedagogiek
Docenten Linda Honing & Amanda van Ree
Diploma80% aanwezigheid en praktijkopdracht met voldoende afgerond

Lesdagen


Data Pedagogisch Coach 1
Data Pedagogisch Coach 2

2 december 2022
11 februari 2023

16 december 2022
25 maart 2023

20 januari 2023
15 april 2023

3 februari 2023 
27 mei 2023

24 februari 2023


17 maart 2023


24 maart 2023


21 april 2023


STAP-budget 

Doorloop de onderstaande stappen en vraag eenvoudig jouw STAP-budget aan. 

1. Vooraanmelding bij Kids & Coach
Start je vooraanmelding door een mail te sturen en geef aan welke opleiding je wilt volgen aan de hand van het STAP-budget. Je ontvangt van ons een inschrijfformulier om de vooraanmelding te voltooien. 


2. STAP-budget aanvragen bij UWV
Upload jouw aanmeldbewijs op 2 januari om 10.00 via het STAP-portaal en krijg binnen 48 uur bericht over goedkeuring. 


3. Start met je opleiding
Als je aanvraag is goedgekeurd krijgen wij bericht van UWV en zullen wij je inschrijf definitief verwerken en waar nodig de overige kosten factureren. Jij kan van start met jouw opleiding. 


Meer informatie over deze opleiding of je gelijk aanmelden? Mail dan naar info@kidsencoach.com.

© Kids & Coach | Klachtenregeling en Clientenraad