Inschrijven
Opleiding Kindercoach

Ontwikkel je tot Kind en Gezinscoach.

icon arrow

Inschrijven

icon arrow

De opleiding om kinderen en ouders te coachen.

Ontwikkel je in 1 jaar als Kindercoach en Gezinscoach.

arrow icon

Inschrijven

arrow icon
Opleiding Kindercoach
Opleiding Kindercoach
Docent opleiding Kindercoach

Coach voor kinderen en ouders.

Met de opleiding Kind en Gezinscoach word je binnen 1 jaar een vakbekwame kindercoach. Kindercoach is een opkomend beroep, waarin de vraag naar hulp enorm gegroeid is. Tijdens deze 1-jarige opleiding leer je wat het beroep inhoudt, hoe je jezelf kunt coachen om een betere coach te worden en ontdek je de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 16 jaar. Daarnaast leer je ouders en opvoeders optimaal te begeleiden door gebruik van methodieken.

Direct startbekwaam als Kindercoach.

De opleiding Kind en Gezinscoach is opgedeeld in 5 modules, elk met 2 of 3 klassikale lesdagen, inclusief praktijkopdrachten en toetsing door middel van presentaties. Praktijkopdrachten worden uitgevoerd in je eigen omgeving. De opleiding is inclusief studiemateriaal, digitale leeromgeving en lunch. Door de uitgebreide praktijkervaring tijdens de opleiding, ben je na het behalen van je diploma startbekwaam en kun je met vertrouwen je coachingsvaardigheden als kindercoach toepassen.

Kleinschalig en persoonlijk onderwijs.

Veelgestelde vragen opleiding Kind en Gezinscoach.

Wat zijn de kosten van de opleiding Kind en Gezinscoach?

De investering van de opleiding Kind en Gezinscoach bedraagt €2495,-.

Is de opleiding Kind en Gezinscoach erkend?

Onze opleiding Kind en Gezinscoach was tot 2023 SKJ erkend. We hebben besloten deze erkenning niet te vernieuwen vanwege nieuwe criteria die alleen studenten met een afgeronde hbo-diploma nog accepteren binnen deze accreditatie. Kindercoach is een vrij beroep, en we vinden dat onze opleiding toegankelijk moet blijven voor iedereen met een passie en liefde in het coachen van kinderen en gezinnen. De kwaliteit van de opleiding is onveranderd gebleven.

Waar wordt de opleiding gegeven?

De opleiding wordt gegeven op onze praktijklocatie in Roosendaal. Wij hebben een locatie met voldoende parkeergelegenheid aan de mooie bosrand van Roosendaal. Deze locatie is ook goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Wanneer zijn de startdata van de opleiding?

De opleiding Kind en Gezinscoach start 2x per jaar. Een keer in het voorjaar en een keer in het najaar. Bekijk de exacte startdata.

Wat is de studiebelasting van de opleiding Kind en Gezinscoach?

De studiebelasting van de opleiding Kind en Gezinscoach bedraagt gemiddeld 6 uur per week. De opleiding duurt 12 maanden en omvat 12 lesdagen.

Wat zijn de toelatingseisen voor de opleiding Kind en Gezinscoach?

Voor de opleiding Kind en Gezinscoach zijn er geen specifieke toelatingseisen. Wel wordt sterk aangeraden dat je een hoge affiniteit en passie voor het werken met kinderen en gezinnen hebt. De opleiding wordt gegeven op HBO-niveau.

Wat maakt de opleiding Kind en Gezinscoach bij Kids en Coach uniek?

Onze opleiding staat bekend om zijn hoge kwaliteit. Door onze 13 jaar ervaring aan de voorzijde als kind en gezinscoaches, hebben wij een duidelijk zicht op de essentiële vaardigheden en verbeterpunten binnen het vak. Onze missie is om de vraag naar goede en gepasioneerde kindercoaches te beantwoorden. Los van het stukje kwaliteit, vinden wij dat ontwikkelen vooral ook erg leuk moet zijn! En dat voel je in onze opleiding. Bij de opleiding Kind en Gezinscoach is jouw plezier en persoonlijke ontwikkeling net zo belangrijk als de kwaliteit van onze opleiding.

Zij gingen je voor.

Studenten aan het woord.

Een dag naar de opleiding was voor mij echt een feestje!

Student Kids en Coach

Miriam Oussiali

Kind en Gezinscoach

Hele fijne en lieve docenten waar je goed mee kan lachen.

Student Kids en Coach

Sháron Godschalk

Kind en Gezinscoach

Ik genoot van de creativiteit van mijn medestudenten. Samen maak je een mooie groei door gedurende het jaar.

Student Kids en Coach

Judith Frijters

Kind en Gezinscoach

Mijn ervaring is zeer positief. Ook als je niet direct met kinderen werkt is deze opleiding ontzettend waardevol. Ben je gemotiveerd, zeker doen!

Student Kids en Coach

Susanne

Pedagogisch Coach

We hadden een onwijs fijne klas, en de docenten waren ook heel prettig ze helpen je echt met jezelf ontwikkeling. Ik heb ontzettend veel geleerd tijdens de opleiding.

Student Kids en Coach

Kirsten Lauwen

Kind en Gezinscoach

Bekijk ook onze andere opleidingen

icon arrow

Bekijk opleidingen

icon arrow