Interview Judith Frijters

Judith Frijters, student Kind- en Gezinscoach 


Hoe ben je terecht gekomen bij Kids & Coach?


Ik hou ervan om mezelf altijd te blijven ontwikkelen, en regelmatig een nieuwe uitdaging te zoeken, Via google kwam ik -toevallig- terecht op de site van Kids en Coach, en wat ik las sprak me gelijk aan. Ik besloot contact op te nemen via de mail, want ik had nog een paar vragen over de inhouden van de opleiding. Er werd uitgebreid de tijd genomen om deze te beantwoorden, en ik besloot al gauw dat ik graag wilde starten met de opleiding Kind- en Gezinscoach. 

Hoe heb je de opleiding Kind- en Gezinscoach ervaren?


Ik heb met veel plezier de opleiding gevolgd. Tijdens de lesdagen krijg je theorie aangeboden, maar altijd gecombineerd met opdrachten die ervoor zorgen dat je dingen zelf ervaart. Je onderzoekt hoe jij over bepaalde onderwerpen denkt, en dat is altijd waardevol. Mij sprak het ook erg aan dat er zoveel variatie in de lessen zat, ook door het bezoek van gastdocenten die ieder weer hun eigen expertise meenemen. Erg leerzaam dus, maar er is ook veel tijd voor plezier. Ik genoot van de creativiteit van mijn medestudenten. Samen maak je een mooie groei door gedurende het jaar. In de eindpresentaties, waar je je eigen methodiek mag presenteren, zie je de kwaliteit van iedereen prachtig terug. 

Wat neem je mee uit de opleiding?


Wat ik meeneem uit de opleiding? Dat het grootste cadeau dat je kinderen kunt geven, je eigen nieuwsgierigheid is. En dat ik erop mag en kan vertrouwen dat kinderen (en gezinnen) vaak heel goed in staat zijn om hun eigen oplossingen te creëren. De theorie over de drie psychologische basisbehoeftes helpt me om gedrag van kinderen beter te begrijpen. Ik vind het heel gaaf om te werken met de talenten van kinderen en ouders. 

Wil je nog iets kwijt?


De docenten zijn perfect in staat om iedere student te geven wat hij/zij nodig heeft. Ze sluiten moeiteloos aan, en weten iedereen te inspireren. Als je wil groeien, als en mens en als coach, dan ik je deze opleiding van harte aan! 

© Kids & Coach | Klachtenregeling en Clientenraad