Voeding & gedrag

Gezonde voeding is belangrijk voor ons allemaal, maar juist ook voor kinderen. Voor hun groei, herstel en ontwikkeling. Maar voeding heeft ook invloed op ons gedrag en op hoe we ons voelen. Uit steeds meer wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat voeding hier een hele grote rol in speelt. Denk hierbij aan boosheid, angsten, ADHD, slaapproblemen, etc. 

De mentale kant van eten: voorkom stress

Naast een goede opvoeding is goede voeding dus het belangrijkste wat we onze kinderen kunnen geven. En niet alleen gezonde voeding is belangrijk, maar ook stress heeft enorm veel invloed op ons lichaam en hoe ons voedsel verwerkt wordt. Dus gezond eten, wil nog niet altijd zeggen dat alle bouwstoffen en vitaminen worden opgenomen. Er komt dus veel meer bij kijken dan alleen de voeding zelf. Naast de gezonde (natuur) voeding, wordt er dus ook gekeken naar de eventuele stress van het kind en de cultuur die er thuis is omtrent de voeding. Hoe belangrijk is eten thuis? Wordt er bijvoorbeeld samen gekookt en gegeten? En ook de tijd genomen om te eten? Uit ervaring blijkt dat kinderen het heel leuk vinden om zelf te koken en heel geïnteresseerd zijn in wat precies gezond voor ons is en wat voeding met ons lichaam doet. Het is dus heel belangrijk om samen, als gezin, de voedingsgewoontes te bespreken en samen aan te passen waar nodig.

Plan een afspraak met ons in

Wilt u hier graag meer informatie over of een afspraak inplannen? Dan kunt u het beste contact opnemen met Maria, via: maria@kidsencoach.com. Telefoonnummer: 0653490195

© Kids & Coach | Klachtenregeling en Clientenraad