EFT

EFT; Emotional Freedom Technique 
Als alles in ons in balans is dan stroomt de levensenergie vrij langs de energiebanen in ons lichaam. In onze levens gebeuren echter kleine en grote dingen die een (sterke) schrik- of onveiligheidsreactie teweeg kunnen brengen. Als die beweging op zo’n moment niet kan worden ontladen dan kan er een blokkade ontstaan. Het lichaam komt in een overlevingsstand en je voelt je daardoor niet meer helemaal vrij. Hierdoor kan het zijn dat je in toekomstige situaties vanuit je ervaring in het verleden verkrampt reageert. 
Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld wanneer je erg schrikt van een hond. Alle honden die je daarna ziet bekijk je anders dan voordat je schrok. Je reageert dus op dingen in het heden vanuit je ervaring(en) uit het verleden en dus vanuit vroegere pijn; “oud nieuws dat weer actueel wordt”. Door middel van EFT deblokkeer je een stressreactie van het lichaam op prikkels in de buitenwereld. Je doet dit door op verschillende punten van meridianen te kloppen terwijl je in contact blijft met alle gevoelens, gedachten en herinneringen die de beladen ervaring oproepen. Doordat je de stress ervaring voelt en tegelijkertijd iets totaal anders doet verplaats je de herinnering van het ‘werkgeheugen’ naar het ‘lange termijngeheugen’. Je herinnert je dan nog wel dat je een probleem had maar de emoties en fysieke reacties die ermee gepaard gingen zijn verdwenen. Sommige problemen zijn na 1 sessie ontstoord maar anderen kosten een aantal sessies of moeten gedurende een bepaalde periode door dagelijks kloppen aangepakt worden. 

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Elise, Kids & Coach 06-34346746 of een mail sturen naar elise@kidsencoach.com.

© Kids & Coach | Klachtenregeling en Clientenraad