Opleidingen

Begeleiding hoogsensitieve kinderen

Aanmelden

Deze begeleiding richt zich op hoog sensitieve kinderen en hun ouders, om hen te helpen beter om te gaan met hun intense emoties en de wereld om hen heen. Het doel is om begeleiding en ondersteuning te geven in het ontwikkelen van zelfvertrouwen en het waarderen van hun unieke eigenschappen, terwijl ze leren hun sensitiviteit als kracht te gebruiken.

FAQ Coaching.

Bekijk de FAQ van onze coachingstrajecten.

Wat is de prijs van HSP coaching?

De prijs is €62,50,- en de intake is gratis en vrijblijvend.

Hoe weet ik of mijn kind hoog sensitief is?

Hoog sensitieve kinderen zijn vaak zeer empathisch, voelen emoties intens en kunnen gemakkelijk overweldigd raken door zintuiglijke stimuli. Als je kind deze eigenschappen vertoont, kan het hoog sensitief zijn.

Welke technieken worden gebruikt in de begeleiding?

De begeleiding kan technieken omvatten zoals emotionele coaching, ontspanningsoefeningen, rollenspelen en gesprekken die helpen bij het herkennen en beheersen van emoties.

Hoe kan deze begeleiding mijn kind helpen op school en thuis?

Door het verbeteren van hun vermogen om hun emoties te reguleren en hun unieke kwaliteiten te waarderen, kunnen hoog sensitieve kinderen beter omgaan met sociale situaties en omgang op school, wat resulteert in een gelukkiger en evenwichtiger leven zowel thuis als op school.

Hoe lang duurt een begeleidingstraject voor een hoog sensitief kind?

De duur van de begeleiding kan variëren afhankelijk van het kind, maar vaak omvat het meerdere sessies die over enkele maanden verspreid zijn, om duurzame verandering en ontwikkeling te ondersteunen.